En İyi 10 Aile Filmi

01 Ara 2019
Realfilmizle

Aileniz ile oturup şöyle sımsıcak ve samimi bir aile filmi izlemek istemez miydiniz? Tüm zamanların en iyi aile filmleri listesinden 10 tanesini sizler için bu listede derledik. Bu filmlerde aile hasretinizi dindirecek ve aile kavramının önemi bir kez daha anlayacaksınız. Aileniz ile oturup bir cumartesi gecesi yapılabilecek en iyi aktivitelerden biri olarak değerlendirebileceğiniz bu filmleri izlerken ailenize olan inancınız ve sevginiz bir kat daha artacak.

Ailesi için büyük mücadele verilen bu filmlerde bazen ağlayacak bazen de mutlu olacaksınız. Bazen aile için yapılan büyük fedakarlıklar karşısında saygı duyacak ve bazen de bunu nasıl yapar bu adam diyeceksiniz. Ama bu listede aile kavramı ile ilgili aradığınız her şey mevcut. Şimdiden hepinize iyi seyirler.

1- Hobbit Beklenmedik Yolculuk

Orta Çağda hayatta kalmak oldukça zor. Her yerde savaş ve kan var. Ama hiçbir savaş bir aileyi yok edecek kadar güçlü değildir. Belki yere düşürür ama bir aileyi asla yok edemez. Vatanlarından yıllar önce ayrılmak zorunda kalan bir grup cücenin vatanlarını geri almak için bir yolculuğa çıkması gerekmektedir. bu yolculukta aileye yardımcı olmak için bir büyücü de gönüllüdür. Bu büyücü birçoğunuz yakından tanıdığı gri Gandalf. Gandalf cücelerin vatanı olan dağda yaşayan bir ejderha olduğunu biliyor. Ve o ejderhanın koruduğu sonsuz hazine ve arken taşını geri almak için ekibi bir hırsız gerekiyor. Bu şanslı hırsız ise bir hobbit olan Bilbo Bagins. Bilbo’nun bu yolcuğa çıkmasında ufak bir sorun vardır. Bu sorun da daha önce Bilbo’nun daha önce hiç bir şey çalmamış olmasıdır.

Ayrıca bu beklenmedik yolculukta cüce ailesini bekleyen bir sürü problem vardır. Ne yazık ki tehlikeli problemler. Bilbo ise daha önce köyünden çıkmamış ve rahatından vazgeçmemiş bir hobbit. Bilbo’nun bu zorlu mücadeleye çıkmayı kabul etmesi ile beklenmedik yolculuk başlar. Bu yolculukta hiç beklenmedik şeyler olacak. Bilbo korkarak ve güçsüz olarak girdiği bu mücadelen sağ çıkmak için Gandalf ve cüceler ile birlikte zorlu mücadelelere ve savaşlara girecek. Kim belki belki bir mücadelede Bilbo kaybolan cesaretini bulur ve cücelerin güvenini kazanmayı başarabilir.

2- Harry Potter Ve Felsefe Taşı

Belki de en duygusal hikaye üzerine kurulu aile filmlerinden biridir Harry Potter. Harry Potter bir büyücüdür. Ve Harry bebekten büyücü dünyasını ve Harry’nin ailesi yok etmeyen isteyen bir güç vardır. Bu kötülüğün arkasındaki isim Lord Voldemort. Ama adını sakın sesli söylemeyin. Çünkü bu isimin söylenmesi onların dünyasında pek hoş karşılanmaz. Harry Potter ise ailesi sayesinde Lord Voldemort’un elinden kurtulmayı başarmış şanslı çocuk. Aslında başına gelenlerin şans ile hiçbir alakası olmamasına rağmen herkes bunu böyle biliyor.

Annesinin ve babasının fedakarlıkları sonucu hayatta kalan Harry, bu fedarlık sonuvu annesini ve babasını kaybeder. Ayrıca bu olay sonucu yüzünde bir de anı kalır. Alnındaki yara izi. Harry mecburen normal bir insan olan teyzesi ve eniştesi ile yaşamak zorunda kalır. Üstelik bir büyücü olduğunu bilmeden. Ama Harry başına gelen birçok enteresan şey sonrası bunu yavaş yavaş fark edecek.

Ama 11 yaşına geldiğinde her şeyin farkına tam olarak varacak. Çünkü artık Harry büyücülük okulu olan Hogwarts’da okula başlayacak. Okul müdürü Dumbeldore tarafından gayet nazikçe ağırlanan Harry ne yazık ki ilk yılında okulda sakin bir yıl geçiremeyecek. Zorlu bir yılda diğer sınıfta kendine birkaç düşman edinen Harry’nin başındaki dertler bu kadarıyla da bitmeyecek. Ailesi yanında olmayan Harry için yeni evi olan Hogwarts aynı zamanda ona muhteşem dostluklar kazandıracak. Dostları Ron ve Hermonie ile boylarından büyük işlere girişen Harry bakalım bu sefer sağ kurtulmayı başarabilecek mi?

3- Fantastik Canavarlar Grındelwald’ın Suçları

Fantastik bir dünyada yaşamak oldukça zor. Bu zorlu dünyada aile insanın her şeyi. Ama bazıları o kadar şanslı değil. Ailesi olmayan kahramanımız bir sürü dostu vardır. Bu dostların hepsi sevimli hayvanlardır. Ama hepsi sevimli olmayabilir. Ya da bazıları tehlikeli de olabilir diyebiliriz. Ama dostumuzun eğitmesi ile bu fantastik canavarlar oldukça uysal bir hale gelebiliyor.

Büyü dünyasını ve gücü ele geçirmek isteyen Grındelwald bütün gücü ile savaşmaya hazırdır. Onu durdurabilecek sadece bir kişi vardır. Ama onun da mücadele etmesine izin verilmemektedir. Bu kişi Harry Potter filminden de iyi bildiğimiz Dumbeldore. Dumbeldore belki kendi savaşamayabilir ama onun için bunu yapacak bazı dostları vardır. Grındelwald’un durdurluması için girilen bu zorlu mücadelede acaba kahramanımız ve dostlarını ne gibi zorluklar bekliyor. Hep beraber izleyip görelim.

4- Kung Fu Panda

Kung Fu Panda 1Kung Fu Panda 2Kung Fu Panda 3

Şişko işe yaramaz hiçbir şey bir panda düşünün. Yenmesi oldukça kolay bir rakip olurdu değil mi? Ama bu panda o kadar basit bir panda değil. Çünkü o Kung fu panda. Kung fu pando Po muhteşem bir savaşçı. Ama tabi ki öğrenmesi gereken bir sürü şey var. Ama o çok şanslı çünkü usta Shifu onun yanında. Usta shifu ve 5 kişilik muhteşem ekibi ile kung fu panda Po önce muhteşem bir eğitimden geçecek. Sonra da zorlu mücadele de ekibi ile düşmanlarına meydan okuyacak.

Kung fu panda ekibinde aradığınız her şey. Bir dişi kaplan, bir yılan, bir maymun. Aradığınız birçok hayvan burada. Ve hepsi muhteşem savaşçılar. Aralarında savaşçı bir kaplumbağa bile var. Ama içlerinde belki de en enteresanı savaşçı bir çekirge. Muhteşem bir ailenin içine düşen pando Po bu savaşta ekibe ya zafer kazandıracak ya da hezimete uğratacak.

5- Hobbit Smaug’un Çorak Toprakları

Bilbo ve cüce arkadaşları çıktıkları yolculuğa devam etmektedirler. Bu zorlu mücadele artık Smaug’un çorak topraklarına kadar gelmişlerdir. Bu çorak topraklarda kendilerini bekleyen ork sürüleri ve bu sürünün başını çeken kirletici azok vardır. Cücelerin başı olan Meşekalkan yıllar önce onu öldürmüştür. Ama o ölülerin dünyasından dirilip Meşekalkan’ı öldürmek için gelmiştir. Meşekalkan ve ekibini bu yolcukta bir sürü twhlike beklemektedir. Üstelik gandalf artık yanlarında değildir. Daha önemli bir görev için gitmesi gerektiğini söyler ve ekibi yalnız bırakır.

Cüceler ile baş başa kalan Bilbo evini çok özlemektedir. Geri dönmek isteyen Bilbo bulduğu yüzüğün de sayesinde bunu başaramaz. Yüzük onun zaman zaman hayatını kurtarsa da ona asıl kattığı şey bambaşkadır. Çıktığı bu yolda artık cesaretini bulan Bilbo hem Meşekalkan’ın hem de diğer cücelerin güvenini kazanmayı başarır. Artık o da aileden biri olmuştur ve cüceler vatanlarını geri almadan köyüne dönmeye niyeti yoktur. Alınması gereken bir yalnız dağ ve yok edilmesi gereken bir ejderha vardır. Gandalf ise çıktığı yolda çok zor durumda kalacaktır. Ona da bazı eski dostları yardım edecektir. Ama dostlarının gücü bile çıktığı bu yolda yine yeterli gelmeyebilir. Gandalf hem görevini yerine getirmeye çalışır ve hem de aklı bıraktığı dostlarındadır.

6- Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Harry Potter serisinin beşinci filmi. Son seride Harry Potter’ın ebedi düşmanı Lord Voldemort sonunda uyanır. Ve tüm dünyayı yok etmek için müritlerini toplamaya başlar. Harry ise arkadaşı Cedric’in elini ölümü ile başa çıkmaya çalışır. Bu filmde Harry için her şey daha zor bil hal olur. Çünkü Harry’nin kafasında aynı zamanda Lord Voldemort vardır. Lord Voldemort istediği zaman Harry’nin düşüncelerini okuyabilmektedir. Harry’nin alnındaki yara izi sandığından daha da fazlasıdır.

Bu filmde Harry kendini son derece yalnız hisseder. Profesör Dumbeldore Harry ile karşılaşmamaya ve onunla konuşmamaya kararlı gibi görünür. Ve arkadaşları da Harry pek anlamamaktadır. Tam bir karamsarlık ve korkunun içine düşen Harry için okula yeni gelen sihirli sanatlara karşı savunma hocası da bütün olayları zora sokacaktır. Çünkü bu gelen hoca aynı zamanda bakanlığın yüksek müfettişi olan Doleres Umbrige’tir.

Bakanlığın okula karşı olan tavrı her geçen gün katılaşırken Hogwarts gün geçtikçe Umbirige tarafından ele geçirilecek. Harry ve Dumbeldore her açık verdiğinde Umbirige için yeni bir bahane çıkacak ve yönetime daha çok karışacak. Okulda bunlar olurken dışarıda da bir Zümrüdüanka yoldaşlığı kuruluyor. Bu yoldaşlığın amacı Lord Voldemort’u ve ordusunu durdurmak. Tüm bu olaylar olurken okulda elleri kolları bağlı duran Harry başına gelecekleri öylece izleyecek gibi durmuyor. Arkadaşları ile istemeden bir savaşın içine düşen Harry’i çok zorlu yeni bir macera bekliyor.

7- Percy Jackson Şimşek Hırsızı

Percy Jackson disleksi hastası ve görme bozukluğu olan bir çocuk. Ya da o kendini öyle zannediyor. Ayrıca suya karşı olan ilgisi ise insan üstü. En yakın arkadaşı topal ve koltuk değneği ile dolaşan bir çocuk. Adı da kıvırcık. Ama hiçbir şey bu kadar basit değil. Çünkü Percy Jackson 3 büyük tanrıdan birinin oğlu. Poseidon’un oğlu olan Percy bu durumdan habersizdir. Başına kötü olaylar gelene kadar da bundan haberi olmadan annesi ve nefret ettiği üvey babası ile yaşamaya devam etti.

Ta ki Zeus’un şimşeği çalınana ve olayın sorumluluğu Percy Jackson’a kalana dek. Percy bir anda onlarca mitolojik canavarın hedefi haline gelir. Üstelik daha kendisinin su tanrısının oğlu olduğunu bile bilmeden. Ama onun kim olduğu çok iyi bilen biri vardır. Yakın arkadaşı kıvırcık. Çünkü kıvırcık onun sadece en yakın arkadaşı değil aynı zamanda koruyucusudur. Ve kıvırcık topal kafal değil yarı keçidir.

Tüm o efsane olayların içinde binlerce düşman ile karşı karşıya kalan Percy için tek çare kendisi gibi yarı tanrılar için kurulmuş olan melez kampı. Bu kampta Percy kim olduğunu öğrencek ve güçlerini kullanmayı öğrenecek. Sonrasında da üstüne kalan şimşek hırsızlığı suçunu bertaraf etmeye çalışacak.

8- Jurassic Park 1

İki kardeş teyzelerinin yanına ailelerinden uzağa bir yolculuğa çıkıyor. Çünkü teyzeleri Jurassic parkın kurucusu ve mimari. Bu teknonloji harikası park için bir sürü ziyaretçi açılış gününü bekliyor. Çocukların büyük ilgisini çeken bu parkta her türlü şey var. Abi kardeş çıktıkları bu yolculukta ilk başta teyzelerinden bekledikleri ilgiyi pek göremeyecekler. Üstelik teyzelerini 7 yıldır görmemelerine rağmen. Çünkü teyzelerinin çok fazla sorumluluğu var. Bu yüzden çocuklara teyzelerinin sekreteri eşlik ediyor.

Ta ki büyük bir proje olan dinozorlar patlayana kadar. Kontrol altına alındığı sanlan ve son teknoloji harikası olarak üretilen dinozorlar bu parktaki en merak edilen şey. Dinozor bahçesine yuvarlak bir araba kapsülü ile girip onları yakından inceleyebilirsiniz. Bu inceleme sırası abi kardeşe geldiğinde bir sürü olay patlak verecek.

Çocuklar dinozorların saldırısına uğrayacak ve kaçmak için bir yol arayacaklar. Parkta patlak veren birkaç vaka sonrası da bütün park güvenilirliğini kaybedecek. Sonrasında bir anda yeğenlerinin durumunu öğrenen teyzenin içinden savaşçı bir kadın çıkacak. Yeni dostu ile yeğenlerini kurtarmak için zorlu bir mücadeleye giren teyze yapabildikleri karşısında kendi de şaşıracak. Bu zorlu macerada 2 zeki çocuk ve teyzelerine bölgenin güvenlik şefi ve dinozorlardan kurtulabilen tek adam eşlik edecek. Tüm bu dinozorları ve canavarları durdurmak oldukça zor olacak. Başlarına gelen onca olay sonrası hayatta kalmak için ellerinde geleni yapacaklar.

9- Hobbit Beş Ordunun Savaşı

Cüce dostları artık vatanlarını geri almışlardır. Ejderhayı da Yalnız dağdan göndermeyi başaran ekip için yapılması gereken tek şey arken taşını bulmak. Çünkü arken taşı cüce ordularını bir araya getirecek ve cüceler tekrar krallığını ilan edecek. Ama o dağı isteyen tek kişi sadece cüceler değil. Ejderhanın öldüğünün duyulması ile birçok kişi dağı ele geçirmek için dağa gelecekler. Cücelere yardıma gelen kocaman bir orduları olacak belki. Ama karşılarına önce insanlardan ve elflerden oluşan koca bir ordu çıkacak.

Bütün bunlar olurken gandalf ise görevden döner ve cücelere yardıma gelir. cücelerin kralı Meşekalkan dağın zenginliğine ve büyüsüne kapılıp verdiği sözleri yerine getirmez ve savaşı daha da tırmandırır. Dostunun büyünün etkisinde olduğunu anlayan Bilbo ise Meşekalkan’a ihanet etme pahasına yapılması gereken şeyi yapar. Bu yüzden dolayı ağır bedeller ödemek zorunda kalan Bilbp’ya Gandalf’tan yardım eli gelir. Gandalf savaşa org ve goblinlerin de katılacağını ilan eder. Ama ne cüceler ne de elfler birbirlerine olan düşmanlıkları yüzünden Gandalf’a inanmak istemezler. Ama cüceler ve elfler birbirleriyle savaşırken gelen sayıca oldukça fazla bir ordu onların gözünü sonunda açar. Ve artık düşmanlıkları bırakıp birlikte savaşmaya başlarlar. Bu savaş sonunda Meşekalkan’ın da gözünü açar ve ordularının başına geçip ebedi düşmanı Kirletici Azok’un ölmesi için bizzat harekete geçer. Orta dünyanın seyrini değiştirecek bu savaşta acaba kazanan taraf kim olacak?

10- Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2

Harry Potter serisinin sekizinci ve son filmi. Herkesin beklediği o büyük savaş yakındadır. Ve şavaş olursa Lord Voldemort büyük bir avantaja sahip. Harry ve dostlarının elinde ise hiçbir şey yok. Ellerindeki tek bilgi hortluklar. Eğer hortkulukları yok edebilirse o zaman Lord Voldemort de yok olur. Ama hortkuluklar tam 7 tane. Ve şu ana kadar yok edilen sadece 3 tane hortkuluk var. Yani yok edilmesi gerekenin yarısı bile değil. Üstelik diğer sorun da hortkulukların ne olduğunun bilinmesi. Hortkulukları bulmak zaten oldukça zor iken elde hiç bilgi olmaması Harry ve arkadaşları için işleri daha da çıkmaza sokacaktır.

Diğer yandan bütün ipuçları hortkuluklardan birinin Hogwarts’ta olduğunu gösterir. Ve Harry okuluna geri döner. Harry’nin Hogwarts’a ayak basması ile büyük savaş bir anlamda başlamış olur. Lord Voldemort’a karşı koymak isteyen bütün büyücüler Hogwarts’a gelir ve büyük savaş başlar. Harry hortkulukların peşinde iken dışarıda büyük bir katliam yaşanır. Harry Lord Voldemort dünyayı ele geçirmeden onu yok etmeyi başarabilecek midir? Hem kendisi hem arkadaşlarını bekleyen binlerce ölüm tehlikesi içinde Harry kendisine verilen görevi yapmaya kararlıdır. Sonunda kendini feda etmesi gerkese bile bütün dünyaları kurtaracak ve Lord Voldemort’un tamamen yok olması için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

  • Yorumlar
  • Yorumlara kapalı!