En İyi 10 Bilimkurgu Filmi

28 Kas 2019
Realfilmizle

Film deyince aklına bilimkurgu gelenlerdenseniz bu yazı tam size göre. Birbirinden ilginç ve doğaüstü olayların meydana geldiği bu filmlerde heyecan, gizem, macera gibi birçok duyguyu bir anda yaşayacaksınız. Esrarengiz olayların meydana geldiği bu filmlerde kahramanlarımız da esrarengiz yetenekleri düşmanlarını alt etmeye çalışacaklar. Düşmanlarını alt ederken kendilerini de size hayran bırakacaklar.

Bilimin ötesine geçilen bu filmlerde asla ve asla sıradan olaylar yok. Süper güçleri olan kişiler mi dersiniz yoksa büyücülerle dolu filmler mi? Yoksa aradığınız şey işleyen bu baskıcı sistemden sıkılıp isyan başlatılması mı? Bilimkurgu adına aradığınız ne varsa bu listede hepsini bulmanız mümkün.

1- Avangers (Yenilmezler)

Yenilmezler 1Yenilmezler 2Yenilmezler 3Yenilmezler 4

Toplamda 4 serisi bulunan Marvel’ın efsane filmlerinin başkarakterlerinin birleşiminde oluşan filmlerin hepsi ayrı ayrı seyircilerin aklını başından alıyor. Avangers ekibi süper kahramanlardan oluşan yenilmez bir ekip. Bu yüzden kendilerine yenilmez diyorlar. Filmin ilk serisinde İron man, Kaptan Amerika, Hulk, Thor, Kara Dul ve ajan barton bizlerle. Bu muhteşem ekip dünyayı zorlu bir düşmanın elinden kurtarırken bizleri yeniden mest etmeyi başarıyor.

Filmin ikinci serisi Yenilmezler Ultron Çağı. Aynı karakterlerle yoluna devam eden yenilmezler ekibi bu sefer birkaç dostundan yardım alacak. Ultron dünyayı yok etmek isterken Yenilmezler ile muhteşem bir savaşa girecek. Uçan şehirde yaşanan sahneler ise izleyicileri ekran başına kilitleyecek. Bu zorlu mücadele sırasında yenilmezler kendilerine bir iki dost da edinecek. Bu dostların bazılarını da yeni seride yenilmezler ekibinde görmemiz mümkün.

Serinin üçüncü filmi Yenilmezler Sonsuzluk Savaşı. Bu seride maceranın boyutu dünyayı aşıyor. Paramparça olan yenilmezler ekibi yine de maceradan ve düşmanlardan uzak duramıyor. Bu seride dünyanın ve evrenin sonunu getirmek isteyen Thanos ve adamları, 6 sonsuzluk taşını bir araya getirmek istiyor. Yenilmezler ise ellerindeki taşları korumak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor.

Serinin son filmi Yenilmezler Son oyun ise en etkileyici filmlerden. Kırılmadık rekor bırakmayan film muhteşem konusu ve etkileyici karakterleri ile bir kez daha seyircileri ekran başına kilitliyor.

2- Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi 1Yüzüklerin Efendisi 2Yüzüklerin Efendisi 3

3 koca seri. Tabi geçmiş serisi olan Hobbit serisini saymazsak. Bu 3 muhteşem filmin hepsi de muhteşem hikayeleri ile seyircileri kendine hayran bırakıyor. Efsanevi ve değişmeyen karakterleri ve muhteşem sözlerini hala birçok yerde alıntı olarak duyabilirsiniz. 5. Günün şafağında doğuya bakın repliği hala birçok kişinin aklındadır.

Serinin ilk filmi Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği. Orta dünyayı hakimiyeti altına almak isteyen Sauron ve orduları yıllar önce yok edildi. Ama Sauron ölmedi. Ve Sauron yüzüğü istiyor. Bu yüzük güç yüzüğü. Tekrar hayata dönüp orta dünyaya hükmetmek için mücadele eden Sauron karşısında Yüzük Kardeşliğini bulacak. 9 kahramanın çıktığı bu yolculukta başlarına gelen enteresan olaylar ekranda sergilenecek.

Serinin ikinci filmi Yüzüklerin Efendisi İki Kule. Bu seride artık çok iyi tanıdığımız karekterleri daha da yakından izleyeceğiz. Bay Frodo, Gandalf, Gollum, Legolas, Aragorn ve daha bir sürü efsane karakter tekrar karşımızda. Bay Frodo ve yakın arkadaşı Sam Way Ganci artık yüzük ile baş başa kalırlar. Bozulan kardeşliğin diğer üyeleri ise orta dünyadaki meydana gelecek savaşta ordularının yanında yer alacaklar.

Serinin son filmi Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü. Bu seride dananın kuyruğu kopacak ve korkulan şeyler orduların başına gelecek. Frodo ise Gollum ve Sam Way Genci ile bu zorlu savaşı bitirmek için güç yüzüğünü yok etmeye çalışacaktır.

3- Hobbit

Hobbit 1Hobbit 2Hobbit 3

Hobbit serisi orta çağda yaşayan cücelerin vatanlarını geri almaya çalıştığı bir hikayeyi anlatıyor. Bu seride aslında aşina olduğumuz Yüzüklerin Efendisi karakterlerin bazıları var. Zaten film de Yüzüklerin Efendisinin öncesini anlatıyor. Bay Frodo’nun babası olan Bilbo Bagins Gandalf ve bir cüce ordusu ile hırsız olarak bir yolculuğa çıkıyor.

Hobbit filminin ilk serisi Hobbit Beklenmedik Yolculuk. Bilbo Bagins, Gandalf sayesinde beklenmedik bir yolculuk için hırsız olarak seçilir. Üstelik bu yolculukta ölme ihtimali çok fazla. Ve Bilbo Bagins aslında hırsız bile değil. Ama yine de bu zorlu maceraya çıkmayı kabul eden Bilbo bu beklenmedik yolculukta cücelere yardım edecektir.

Filmin ikinci serisi Hobbit Smaug’un Çorak Toprakları. Bu mücadele artık tam bir kan gölüne dönmüştür. Gandalf ise daha önemli görevler için ekibi terk etmiştir. Geri döneceğini söylemesine rağmen çıktığı yolculuk onu biraz zorlayacaktır. Ekip ise yolda ilerlemeye ve Sauron’un orduları ile mücadele etmeye devam edecektir. Onları arkalarından kovalayan bu ordu tek dertleri olmayacak. Bazı eski dostları da bu yolculukta onlara engel olmaya çalışacak.

Son seri olan Hobbit Beş Ordunun Savaşı. Bu seride artık cüceler Yalnız Dağ’a ulaşmış ve vatanlarını geri almışlardır. Ama onları önce zorlu bir ejderha sonrasında da vatanları için girişecekleri bir savaş bekler. Ama aslında olay sadece vatanları değil dünyanın kaderi ve beş ordunun savaşıdır.

4- Transformes

Bilimkurgu filmleri deyince belki de aklımıza gelen ilk filmdir Transformes. Otobotların Deseptikonlara karşı olan bu büyük mücadelede acaba kazanan taraf kim olacak? Bir tarafta Optimus Prime ve otobot ekibi. Diğer Tarafta Megatron ve deseptikon ekibi. Kendi gezegenleri olan Saybtron gezegenini bu savaş yüzünden kaybeden robotlar artık dünyada yaşamaya başlamışlardır. Deseptikonların dünyayı yok edip kendi gezegenlerini buraya kurma hedefi otobotlardan tarafından doğru bulunmamaktadır. Bu da aralarındaki gerilimin tırmanmasına ve savaşın daha da karmaşık bir hal almasına yol.

Seritoplam 5 seriden oluşuyor. Ama 6. seri olarak birçok kurum Bumbelbee filmini sayıyor. Ayrıca 7. Film iddiaları da hala kulaktan kulağa dolanıyor. Filmin ilk serisi Transformes adıyla yayınlandı. İkinci serinin adı ise Transformes Yenilenlerin İntikamı. Bu seride yenilen deseptikonların büyük bir intikam için hazırlanıyorlar. Serinin üçüncü filmi Transformes Ayın Karanlık Yüzü. Ayın bilinmeyen yönlerini gördüğümüz ve de savaşın temel noktası haline geldiğine şahit olduğum seride deseptikonlar hiç aklınıza gelmeyecek şeyler yapacaklar.

Serinin dördüncü filmi ise Kayıp Çağ. Bu seride dağılan otobotlar yıllar sonra tekrar dünyayı kurtarmak için bir araya gelecek. Serinin son filmi olan Transformes Son Şövalye filminde otobotların lideri Optimus taraf değiştiriyor. Otobotların yeni lideri Bumbelbee hem dünyayı hem de optimusu kurtarmak için arkadaşları ile büyük bir mücadeleye girişecekler.

5- Alacakaranlık

Alacakaranlık 1Alacakaranlık 2Alacakaranlık 3Alacakaranlık 4Alacakaranlık 5

Efsanelere dolu bir film. Kurtlar ve vampirler. İki düşman kabile. Bu iki düşman kabilenin ortak noktası haline gelen kişi ise Bella Swan. Aslında sadece bir insan olan Bella bir anda kendini efsanelerin içinde bulur. Alacakaranlık toplam 5 seriden oluşan bir film. Bu serilerin hepsini oturup bir solukta izleyebilirsiniz. Çünkü hepsi birbirinden güzel ve de ilginç.

Serinin ilk filmi Alacakaralık. Bu seride Bella hiç farkına varmadan bir vampire aşık olur. Bu vampir Edward Callons’dır. Edward’ın vampir olduğunu sonunda anlayan bella korksa bile bunu hem kendine hem ona itiraf eder. Ve fark eder ki aslında bu vampir onu avlamak istemiyor. Muhteşem bir aşk hikayesi başlarken araya giren üçüncü kişiler çıkar. Bella’nın çocukluk arkadaşı olan Jacob da aslında bir kurttur. Ve bu durumdan pek hoşnut olmaz.

Serinin ikinci filmi Alacakaranlık Yeni Ay. Bu seride aşıklar birbirinden ayrılmak zorunda kalır. Ama bella başka vampirler tarafından tehlikededir. Onu koruma görevi ise çocukluk arkadaşı olan Jacob’a kalır. Serinin üçüncü filmi olan Alacakaranlık Tutulma filminde ise işler garipleşiyor. Ortaya vampirlerden oluşan bir ordu çıkıyor ve savaş kurtlar ve vampirleri ortak noktada buluşturuyor.

Serinin 4. Ve 5. filmleri Şafak Vakti Bölüm 1 ve 2. Bu 2 efsane seri sizleri resmen ekran başına kilitleyecek. Özellikle 2. Bölüm savaş sahneleri herkesi etkileyecek.

6- Labirent

Labirent toplam 3 seriden oluşan bir filmdir. Bu filmde bir grup genç insan gözlerini bilmedikleri bir yerde açarlar. Ve hatırladıkları tek şey de isimleridir. Çocukların başına gelen şeyleri anlamaya çalışmaları ve bulundukları duvarların ardındaki labirenti fark etmeleri ile hikayeler gelişmeye aşlar.

Serinin ilk filmi Labirent Ölümcül Kaçış. Ölümcül kaçış filminde iki ana mekan bulunur. Birinci çocukların yaşadığı yer ve diğer yer ise labirent. Bulundukları yerde güvende olabilirler. Ama labirentte hiç kimse güvenli değil. Labirentin kapıları sabah açılır ve akşam kapanır. Labirentte gündüz dolaşmak biraz daha güvenli. Fakat labirentte geceyi atlatan bir kişi bile olmadı. Ta ki labirente Thomas atılana kadar. Thomas labirentten kendini ve arkadaşlarını kurtarmak için bir yol bulur. Ama bu yol için savaşmaları gerekecektir.

Serinin ikinci filmi Labirent Alev Deneyleri. Alev deneyleri filminde çocuklar labirentten çıkmayı başarmışlardır. Ama onları labirente atanlar onların peşini bırakmamıştırlar. Çocuklardan almak istedikleri şeyleri alana kadar olmayacak olan isyan örgütü istediğini elde etmeye kararlıdır. Serinin son filmi Labirent Son İsyan. Bu filmde sonunda çocuklar olayı çözer. Birkaç arkadaşını isyana kaptıran Thomas ve arkadaşları bir iki eski dostuyla beraber isyana karşı savaş açar. Bu savaş sonunda ya öleceklerdir ya da intikamlarını alacaklardır.

7- Açlık Oyunları

Açlık oyunları filmi birçok insanı derinden etkileyen bir film. Film toplamda 4 seriden oluşuyor. İnsanlar Panem adında bir ülkede yaşıyorlar. Ama herkes aynı hayatı yaşamıyor. Ülke kapitol ve 12 mıntıkadan oluşuyor. Ve yıllar önce yapılan bir savaşın yaptırımı olarak her yıl 12 mıntıkadan seçilen 1 kız ve 1 erkek bir açık hava arenasında çıkar ve bir tek sağ kalan kalana kadar savaşırlar. Sona kalan kişi Panem yönetimi tarafından sonsuz şöhret ve zenginliklerle ödüllendirilir.

İlk film Açlık oyunları. Bu filmde 12 mıntıkadan Katniss Everdeen kardeşinin yerine oyunlara gönüllü olarak katılıyor. Ve bu ölüm yarışından sağ çıkmak için büyük gayret gösteriyor.

İkinci film Açlık Oyunları Ateşi Yakalamak. Katniss oyunları kazanmayı başarmıştır. Üstelik Peta Melark ile birlikte kazanarak tarihe geçtirmiştir. Ama tek bir kazanan olmaması yönetimin canını sıkmıştır. Ve bu yüzden bir sonraki yıl galip gelenlerin haraç olacağı bir açlık oyunları düzenlenir. Katniss ve Peta bu sefer son derece tecrübeli katillerin arasında savaşacaklardır.

Serinin 3. Filmi Açlık Oyunları Alaycı Kuş. 4. Seride Alaycı Kuş bölüm 2. Bu sefer de Katniss oyunlardan sağ kurtulmayı başarmıştır. Ama arenayı paramparça ederek. Katniss patlama sonucu yaralanırken gözlerini yıllar önce yok olduğunu sandığı 13. Mıntıkada açar. Artık savaşmak için bir ordu toplamak ve Panem’deki bu baskıcı yönetime son vermek için bir isyan başlatacaktır. Ve o bu isyanın alaycı kuşu olacaktır.

8- Zamana Karşı

Dünyada zamana ne kadar önem veririz. Bazen çok bazen az. Ama Zamana Karşı filminde zaman en önemli şey. Çünkü herkesin zamanı kolundaki saatte yazmakta. Ve zaman biterse ölürsünüz. Bu dünyada para yok. Her şey zaman üzerinden. Evinizin kirasından elektrik faturasına kadar her şey için ödenen ücret zaman. Ama herkesin zamanı tabi ki eşit değil. Zengin ve fakirler bu sistemde de var. Ve bu durumu sınırlarla ayırılmış halde görüyoruz. Diğer sınıra geçmek için belirli bir zaman ödemelisiniz.

Zaman kavramının önemli hale gelmesinin bir güzel yanı da vardır. O da sürekli 25 yaşında olmak. İnşalar sadece 25 yaşına kadar büyür. Ve sonrasında yaşlanma durar. Zamanınız varsa sonsuza kadar 25 yaşında kalabilirsiniz. Herkesin eşit zamanı olmamasını ve bazı insanların bu durum yüzüne ölmesinden rahatsız olan genç Will Sallaz bu füzene dur demek için mücadeleye girecektir. Babası gibi o da bu uğurda ölmek pahasına mücadeleye girişecektir. Ve zengin bir iş adamının kızı Sylvia Weis ile bu düzeni değiştirmek adına büyük adımlar atacaklardır. Girdikleri mücadele sonucu çok fazla şey kaybedecek olabilirler. Ama onların tek isteği herkesin eşit şartlarda yaşaması. Ya herkes ölümsüz olsun. Ya da herkes ölsün. Bu kadar basit.

9- Ölümcül Labirent

Şanlı olmak oldukça iyidir. Ama bu filmde şanslı olmak istemezsiniz. Bir grup bahis meraklısı tarafından her yıl merakla izlenen bir oyun var. Her yıl bazı insanları kandırıp gönüllü olarak onları bir labirente sokuyorlar. Bu labirentten çıkana da büyük bir ödül verileceği vaat ediliyor. Bu ödül ise tam on bin dolar. Ama tabii ki bu labirentin ölümcül olduğu kimseye söylenmiyor.

Ölümcül labirente her sene farklı insan grupları sokuluyor. Bu sene ise özel bir organizasyon istenmiş. Bu yüzden görevliler en şanslı 6 kişiyi labirent için seçiyor. Bu şanslı insanların hepsi daha önce büyük bir kazadan kurtulmayı başarmış kişiler. Daha önce hayatta kalmayı başaran bu insanlar bakalım bu sefer nasıl bir iş çıkartacak.

10- Uyumsuz

Adı ile bile birçok insanı kendine çeken bir film izle. Bu filmde toplum 5 parçaya ayrılmış. Zekiler, cesurlar, dürüstler, fedakarlar, adiller. Bu 5 topluluk üzerine düşen görevleri yapmakta ve herkes bu topluluklardan birinde olmak zorundadır. Aksi takdirde grupsuz olursunuz. Ve grupsuzların bir evi olmaz. 16 yaşına kadar insanlar aileleri ile aynı grupta yaşar. Ama 16. Yılında bu gruplardan birinin seçilmesi ve o grupla sonsuza kadar yaşanması gerekir. Ve en önemli kurallardan biri de şudur. Grup soydan önce gelir. Ailesi ile aynı grupta olmamayı seçen bireyler aileleri ile artık görüşemeyecektir. Beatris aslında fedakar grubunda olan bir kız çocuğu. Ama 16. Yaş gününde vereceği karar hem toplulukları hem de kendisini derinden etkileyecektir. Çünkü o bütün gruplara uymaktadır. Çünkü o uyumsuzdur.

Seri tam 3 filmden oluşur. İlk film Uyumsuz filmidir. İkinci film Kuralsız. İlk seride uyumsuz olduğu anlaşılan Beatris ölmeden önce arkadaşı dört ve ailesinin yardımı ile kurtulmayı başarır. Ama kurtulmakla hiçbir şey bitmemektedir. Şimdi sırada bu sistemi yıkmak vardır. İnsanları özgürlüğüne kavuşturmak için girdiği bu mücadelede Dört onu asla yalnız bırakmaz.

Serinin son filmi olan Yandaş filminde Beatris düzeni yıkmayı başarmıştır. Şimdi sırada yeni bir düzen kurmak vardır. Ayrıca insanlar yıllardır arkasına saklandıkları duvarın dışına çıkması da filme ayrı bir boyut katacak.

  • Yorumlar
  • Yorumlara kapalı!