İzlerken Nefesinizi Kesecek Aksiyon Filmleri

25 Nis 2020
Realfilmizle

Son dönemlerde evde geçirilen vakitlerde en çok ihtiyaç duyulanlar arasında en popüler aksiyon filmleri de geçmektedir. Evde kalmaktan sıkılan ve hayatına biraz hareket gelsin isteyenlerin tercihi güzel bir sinema keyfi olacaktır.

Evinizde geçireceğiniz iyi bir film keyfi ile güzel bir akşam geçirmeye ne dersiniz. Bu süreçte dilerseniz her geceye bir film alabilir ya da seri halinde gün içerisinde arka arkaya aksiyon filmleri izleyebilirsiniz. Peki son dönemlerde izlerken nefesinizi kesecek en popüler aksiyon filmleri hangileridir? Gelin listemize bir göz atalım.

1.Bond 25 Ölmek İçin Zaman Yok

En iyi aksiyon filmleri içerisinde liste başına yerleşmesi beklenen 2020 aksiyon filmi Bond 25 Ölmek İçin Zaman Yok oldu. Bond serisinin beklenen filmi yine beklentilerin üzerinde bir performansla Nisan ayı içerisinde gösterime girmeye hazırlanıyor. Film uzun süredir Jameika’ da yaşayan Bond’ un kaçırılan bir bilim adamını kurtarmaya çalışmasını konu ediniyor. Bond güncel bir teknoloji ile inanılmaz bir aksiyonun içerisine düşüyor.

2.Bad Boys 3

2019 yapımı olan Bad Boys 3 IMDB 7,6 puanı ile son dönemlerin en çok izlenen filmleri arasında yerini aldı. Film, Miami’de polis olan çılgın bir ikili var: Marcus ve Mike. Bu ikili son kez bir olayın içerisinde bulur kendini. Miami’ de ortaya çıkan uyuşturucu satışının ve olayların kabusa dönüşmesinin ardından süper ikili vazifeye hazırlanır. İlk önemli iş uyuşturucu baronu Armando Armas’ ın yakalanmasıdır. Yalnız Armondo’ nun tek kötü yönü uyuşturucu değildir. Aynı zamanda acımasız ve soğukkanlı bir katil olan Armando’ nun hedefinde Mike’ı öldürmek vardır.

3.Shadow

2018 yapım aksiyon film olarak karşımıza çıkan Shadow- Gölge Savaşçı filmi izlerken etkisinden çıkamayacağınız bir senaryoya sahip. Film Antik Çin’ de geçen bir olayı anlatıyor. Çin hükümdarı ile gölgelerin efendisi her seferinde bir akıl oyunu ile karşı karşıya gelir. Aslında mevzu savaş sanatıdır. İyi bir savaş stratejisi aynı zamanda akıl oyunlarda iyi bir galibiyet demektir. Bu ikili her defasında karşı karşıya gelerek aslında zekalarını konuşturmayı başarırlar.

4.Polar

2019 Ocak ayında gösterime giren Polar filmi, aksiyon film tutkunları için mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında yerini alıyor. Polar aslında konusu itibari ile John Wick ile benzer temaya sahip. Özellikle Netflix’ te yayınlanmasının ardından inanılmaz bir seyirci kitlesine sahip olmuştur.

Filmde; Dünyaca ünlü bir suikastçı olan Black Kaise, artık sakin bir hayatla huzuru bulmak ister. Ancak eski patronunun peşine taktığı adamlar ona bir türlü rahat vermez. Black Kaise bu durumda hem hayatını korumak hem de hayal ettiği huzurlu yaşama kavuşmak için mücadele etmek zorunda kalır.

5.Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit

Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit filminin aslında Men in Black: International olarak lanse edilerek duyurulduğunu söylemeliyiz. Türkiye için Türkçe bir isim ile birlikte 14 Haziran 2019’da vizyona girdi. Sinemada yayınladığı günden itibaren En iyi aksiyon filmleri arasında yerini alan film, Siyah Giyen Adamlar efsanesinin yeni serisi olan filmde büyük bir değişiklik var. Çünkü başroldeki ikili artık yerini yenilere bıraktı. Bilimkurgu, aksiyon ve maceranın en zirvesine Will Smith ve Tommy Lee Jones ikilisi yerine Chris Hemsworth ve Tessa Thompson ile varacağız.

Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit filminin konusu her zaman olduğu gibi galaksi boyutundaki bir tehditten dünyayı kurtarmak olarak lanse edildi. Filmde bunu gerek komedi gerekse aksiyon noktasında görmemiz mümkün olacak. Yıllardır takip eden serinin hayranları için biraz buruk geçebilecek bir film. Keza Will Smith ile Tommy Lee Jones’un olmayışı hemen alışabileceğimiz bir duruma benzemiyor.

Dünyayı tehdit altına altına alan becerikli bir köstebek var. Bu köstebek bir an önce yakalanmalıdır. Ancak işin kötü tarafı siyah adamlar sayıca artsa da bu karanlık dünyanın varisleri de bir o kadar çoğalmaktadır.

Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit filminde başrol olan ikilinin yerine Tessa Thompson ile Chris Hemsworth geçiyor. Ayrıca Liam Nesson, Rebecca Ferguson ve Emma Thompson rolleriyle varlığını sürdürüyor. Yönetmen olarak F. Gary Gray ismini görüyoruz. Senaryoyu yazanlar ise Walter F. Parkes ve Laurie MacDonald oluyor.

6.American Animals

American Animals filminin Türkiye için Amerikan Soygunu ismiyle duyurulduğunu belirtmeliyiz. Ayrıca film bir soygun filmi olarak doğrudan çağrışım yapsa bile türünün gerilim olması gözlerden kaçmıyor. Yeni bir gerilim filmi izlemek isteyenler için film 2019 da vizyona girdi. En iyi aksiyon filmleri arasında yerini alan gerilim filmi büyük beğeni kazandı.

American Animals filminde konu alınan hikâyenin soygun kısmı alışkın olduğumuz gibi para merkezlerine yapılmıyor. Çünkü bu kez hedefte dünyanın en büyük sanat hırsızlığını yapmak var. Bunu kafasına koyan dört genç kafadar ise hiçbir şeyin sonucunu hesaplamadan bu işe giriyorlar. Sonuçlarına katlanma noktasında onları nelerin beklediği ise büyük bir muamma.

Filmde dört kafadara Evan Peters, Jared Abrahamson, Blake Jenner, Barry Keoghan hayat veriyor. Ayrıca Udo Kier ve Lara Grice gibi isimleri oyuncu kadrosunda görüyoruz. Yönetmenliği üstlendiği gibi filmin senaryosuna da imzasını atan kişi ise Bart Layton’dan başkası değil. Farklı bir soygun filmi olarak American Animals değerlendirilebilecek bir yapıya sahip.

7.Utoya 22.Juli

Norveç yapımı bir dram ve gerilim filmi olan Utoya 22.Juli filmi aynı zamanda El Atentado del siglo: Utoya ismiyle duyuruldu. 2019 yapımı film En İyi Aksiyon Filmleri arasında macera filmi seven herkesin ajandasında yerini aldı.

Utoya 22.Juli filminde tarih 22 Temmuz’u gösteriyor ve Norveç’te yaşayan iki kız kardeş tatile gidiyor. Kaja, kendisinden küçük olan kız kardeşiyle birlikte bir adada düzenlenen yaz kampı için heyecanla çadırlarını kuruyor. Fakat aynı gün içerisinde Oslo’da düzenlenen bir bombalı saldırı herkesi şok ediyor. Çünkü hükümet binasının önünde bomba patlamış ve bir kaos oluşmuştur. Oslo’dan uzak olmaları ilk etapta güvenlikleri açısından mantıklı gelebilir. Ancak adadan yükselen silah sesleri bunun uzun süreli bir güvenlik olmayacağının teminatına dönüşüyor. Üzerine kız kardeşini bir an için yanından ayrılarak kaybeden Kaja için ormana dalmak tek çıkış yolu olarak görünüyor.

Aleksander Holmen, Andrea Berntzen, Elli Rhiannon Müller Osbourne, Sorosh Sadat, Brede Fristad ile güçlendirilmiş bir oyuncu kadrosu var. Anna Bache-Wiig ve Siv Rajendram Ellassen tarafından kaleme alınmış senaryoyu Erik Poppe yönetmenliğinde çekerek Utoya 22.Juli filmini bizlere sunuyorlar.

8.Iron Sky: The Coming Race

Iron Sky: The Coming Race filminde bilimkurgu, aksiyon, macera ve komedi anlamında tüm aradıklarınızı bulabilirsiniz. Filmin bu kadar geniş bir kitleye hitap etmesi ise başarısını şimdiden kulaklara fısıldıyor. 19 Nisan 2019 tarihinde vizyona giren filmin Almanya yapımı olduğunu ve Iron Sky 2 ismiyle de devam filmi olarak lanse edildi. En iyi aksiyon filmleri sıralamasında yer alan filmi izlerken yerinizde duramayacağınızı belirtmekte fayda var.

Iron Sky The Coming Race filminin konu olarak ilginç bir zamansal bakış açısı var. Filmde Naziler dünyaya hükmeder fakat dünya artık nükleer savaştan ötürü yaşanabilecek formunu kaybeder. Bu durumda Naziler çözüm yolu olarak ay üsleriyle insanlara yaşam fırsatı tanır. Tabi ki bu süreç çok geçmeden sonlanır. Çünkü ay için yaşam koşullarına adaptasyon süreci pek başarılı olmaz. Buna istinaden dünyada yer alan bir yeraltı şehrine dönme kararı alınır. Tam bu aşamada ise önderleri Vril olan bir sürüngen ırkı insanlığın tehdidi haline gelir.

İlginç bir bilimkurgu arayanlar için Dalan Musson tarafından yazılmış olan senaryo oldukça dikkat çekebilir. En İyi Aksiyon Filmleri sıralamasında mutlaka yer verilmesi gereken bir film olarak karşmıza çıkmaktadır. Timo Vuorensola tarafından yönetilen Iron Sky: The Coming Race filminde Tom Green, Lloyd Kaufman, Udo Kier, Stephanie Paul, Julia Dİetze gibi başarılı oyuncular görmekteyiz.

9.X-Men: Dark Phoenix

Filmin yurtdışında yalnızca Dark Phoenix olarak adlandırıldığını da görebiliyoruz. Film bir noktada X Men efsanesini tekrardan bizlerle buluşturacak ve bilimkurgu, aksiyon, macera severleri koltuklarına kilitleyecek.

X-Men Dark Phoenix filminde tüm olayların Phoenix karakterinin etrafında döndüğünü söyleyebiliriz. Yani Jean Grey olarak izlediğimiz karakter bir kaza sonucunda ilginç bir güce maruz kalır. Bu güç onun normal şartlarda kullanabildiği güçlerini yitirmesi yerine çok daha fazlasını mümkün kılar. Tek sorun ise bu gücü kontrol etmenin çok zor olmasıdır. Haliyle X-Men: Dark Phoenix filminde kötülerin Phoenix’in peşine düşerek bu gücü amaçları uğruna kullanmak istemesini göreceğiz. Tabi ki X-Men ekibi bununla mücadeleyi asla bırakmayacaktır.

James McAvoy, Jennifer Lawrence, Sophie Turner, Jessica Chastain ve Michael Fassbender ile heyecanın düşmediği bir film izleyeceğiz. X-Men: Dark Phoenix filminin yönetmeni ve senaryosunu yazan kişi Simon Kinberg olarak bizi şaşırtmıyor. En İyi Aksiyon Filmleri arasında X-Men serisi zaten unutulmaz bir film silsilesi olduğu için her aksiyon film tutkunu için vazgeçilmez olduğunu da biliyoruz.

10.Destroyer

2018 yılı yapımı En İyi Aksiyon Filmleri arasında olan Destroyer, büyük bir soyguncu ile dedektifin başından geçenleri anlatıyor. Dönemin en çok izlenen filmleri arasında yer alan Destroyer aksiyon sinema severlerin çok uzun yıllar severek izleyecekleri filmler arasında.

Erin; Los Angeles’ta görev yapan bir dedektif olsa da eskisi kadar başarılı değildir. İşindeki bu başarısızlık özel hayatında da kendisini gösterir. Özellikle kızı Shelby onu çok zorlar. Bir gün eşyaları arasında ortaya çıkan bir not her şeyi değiştirir. Çünkü yıllar evvel yakalayamadığı bir soyguncunun yaşadığına dair bir belge bulmuştur. Aslında durumu güncel başarısızlıkları sebebi ile kişisellştirmiştir. Bu kişinin peşine düşmesi ile bir anda eski düşmanları da gün yüzüne çıkar ve genç kadın bütün bu durumlarla tek başına baş etmeye çalışır.

Tabi ki bu kadar olay ve aksiyon içerisinde bir kadını canlandıracak en önemli kadın oyuncularından birisi elbette Nicola Kidman’ dır.

11.Anna

Macera filmi, aksiyon filmi izlerken nefesinizi kesecek en güzel filmlerden birisi de Anna. Anna muhteşem bir suikastçıdır. Ancak emsallerine göre oldukça değişik yanları vardır. Mesela henüz 24 yaşında genç bir kadın olması olayı başka çerçevede ilginç kılacaktır. Baktığınızda genç ve güzel bir kadın olan Anna, aslında bin bir çeşit yüze sahiptir. Yani onun gerçekte kim olduğunu anlamak için sabrınızın sınırları zorlanıyor. Anna bir gün pazarda matruşka satan biri, bir gün polis, birgün modacı, bir gün oyuncu… Her gün başka bir kişiliğe bürünen genç kadını çözebilmeniz için film bitene kadar sinirleriniz alt üst olabilir.

Aksiyon dolu sahnelerle müthiş bir keyfi için oldukça ideal bir seçim olacaktır. Özellikle 2019 aksiyon macera filmleri içerisinde kazandığı başarı ile ön plana çıkan film uzun yıllar boyunca severek izlenecek en iyi aksiyon filmleri arasında yer alıyor.

  • Yorumlar
  • Yorumlara kapalı!