En Çok Hasılat Yapan 10 Film Listesi

08 Ara 2019
Realfilmizle

Film sektörü kârı en yüksek olan sektörlerden birisidir. Hatta para akışının en fazla olduğu sektörlerden birisidir. Film sektörü günümüzde tüketim sistemine hizmet eden sektörlerden birisi olması yanı sıra, sadece tüketim için çekilen filmler yapılmaktadır. Kapitalizmin en büyük gelir kaynağı olan filmler gelirlerini sadece gişeden değil, sponsor, reklam gibi alanlardan da kazanmaktadır. İnternetten en çok hasılat yapan filmler listelerine baktığımızda listenin yüzde 90’ı 2010 sonrası dönemlerde vizyona giren filmler olduğunu göreceksiniz. Bunun nedeni filmlerin yapımında kullanılan; teknolojinin daha gelişmiş olduğun ve yeni reklam tekniklerinin ortaya çıkışındandır. Film yapımcıları; reklamlar, sponsor gelirleri gibi gelirlerde bile milyar dolarlar kazanmaktadır. Ancak bu yazıdaki konu bu gelirler değil, gişede en çok hasılat yapan filmler olacaktır.

İşte film sektörünün en çok hasılat yapan 10 filmi;

  1. Avangers: Endgame

Vizyon tarihi: 26 Nisan 2019

Türü: Aksiyon Filmleri, Fantastik Filmleri, Macera Filmleri

Ülke: ABD Filmleri

Bütçe: 356 Milyon Dolar

Hasılat: 2 milyar 797 milyon 800 bin 564 dolar

2019 Marvel Studios tarafından yapılan Amerika Birleşik Devletleri menşei süper kahraman filmidir. Filmin yönetmeni; Anthony Russo, Joe Russo, Senaristi; Christopher Markus, Stephen McFeely’dir. Oyuncu kadrosunda Robert Downey, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Chris Evans gibi oyuncular bulunmaktadır.

Filmin konusu; Birçok kahraman ‘’Avengers Infinity War’’ filminin ardından küle dönmüştü. Birçok kahraman Thanos’un Sonsuzluk Eldiveni’ni ele geçirmesinden sonra yok olmuştu. Dünya umutsuz bir hale gelmiştir. Kaptan Amerika, Hulk, Thor dünyada yas tutmakta iken; İron ve Nebula bir uzay gemisinde boşluğa doğru sürüklenerek ölümü beklemekteydi. Ant-Man Kuantum Bölgesi’nden çıkmanın bir yolunu bulup Avengers ekibinin üyelerine umut ışığı olmuştur. Kişisel olarak önem verdiği şeyleri kaybeden süper kahramanlar, Thanos’dan intikam almak için büyük bir mücadeleye girecekler.

Tüm zamanların en çok gişe yapan filmi Avengers: Endganme Türkiye’de 11 Hafta vizyonda kalmış ve 2 milyon 480 bin gişe yapmıştır. Gişe hasılatı ise 44 milyon 824 bin TL hasılat yapmıştır. Amerika’da ise toplamda 858 milyon 373 bin dolar hasılat yapan film; toplamda 2 milyar 797 milyon hasılat yaparak bir rekora imza atmıştır. Birçok ödül alan filmin İMDB puanı 8,5 ‘dir. Müzikleri, animasyonları ile kendisinden bolca söz ettirmiştir.

  1. Avatar

Vizyon tarihi: 18 Aralık 2009

Türü: Bilimkurgu, Macera

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Bütçe: 237 milyon dolar

Hasılat: 2 milyar 787 milyon 965 bin 200 dolar

2009 yapımı olan Amerika Birleşik Devletleri menşei filmin yapımcısı aynı zamanda filmin yönetmeni ve senaristi James Cameron’dur. Cameron aynı zamanda Titanik, Terminatör, Yaratık 2 filmlerinin yönetmenliğini de yapmıştır. Bir bilimkurgu filmi olan Avatar’ın oyuncu kadrosunda; Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigoourney Weaver, Michelle Rodriuez, Stephen Lang gibi oyuncularda bulunmaktadır.

Filmin konusu; Hikaye 22. Yüzyılda Pandora adlı bir uyduda geçmektedir. Pandora’da insan görünümlü, 3-4 metre boylarında, mavi renkli, kabile kültürü ile yaşayan, barışçıl bir toplum yaşamaktadır. Bu halka Na’vi halkı denmektedir. İnsanlar Pandora’nın havasını soluyamadıkları için insan ve Na’vi karışımı Avatarları üretirler. Bir hırsızlık olayında abisi ölen yarı felçli deniz piyadesi Jake Sully, Avatarların başına geçmek için gönüllü olur ve Avatarlarla birlikte yaşamaya başlar. Oraya gittiği zaman vücudu tüm işlevlerini görmeye başlar. Sully’le beraber Botanist Dr. Grace Augustine’de Pandora’ya gider. Sully burada bir Na’vi prensesi olan Neytiri’ye aşık olur. Jake burada prensesle çok iyi anlaşmaktadır. Jake buraya neden geldiğini sorgular ve Na’vi halkıyla beraber insanlara karşı koyar. Jake’nin kendilerine ilk başta yalan söylediğini anlayan Na’vi’ler onu öldürmeye çalışır. Amasonra bu karardan vaz geçerler.

En çok hasılat yapan ikinci film olan Avatar birçok ödül almıştır. İMDB puanı 7,8 olan film; Türkiye’de 49 hafta vizyonda kalmış ve 2 milyon 480 bin kişi tarafından izlenmiştir. Toplam Türkiye hasılatı 26 milyonu geçmiştir. Yönetmen Cameron zamanında 1997’de Titanik ile kırmıştı. Bu rekorunu geçerek 2019 yılına kadar 1. Sırada yer almıştır.

  1. Titanik

Vizyon tarihi: 1 Kasım 1997

Türü: Dram Filmleri

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Bütçe: 200 milyon dolar

Hasılat: 2 milyar 187 milyon dolar

1997 ABD yapımı olan filmin yönetmenliğini, senaristliğini, ortak yapımcılığını Avatar filminden tanıdığımız James Cameron yapmıştır. Yönetmen Avatar filmi ile bu filmin rekorunu geçmiştir. Oyuncu kadrosunda; Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Victor Garber gibi isimler yer almıştır.

Filmin Konusu; Film Titanik Faciası’nı ele almaktadır. Gerçek bir olaydan uyarlanan senaryonun konusu şudur; Olay Titanik adlı dev bir transatlantik bir gemide geçmektedir. Bu geminin yolcuları arasında Avrupa’da birkaç yıl yalmış olan Jack adlı ressam, annesi ve nişanlısı ile Philadelphia’ya gitmektedir. Bu gemide Rose adında genç bir kız daha yolculuk etmekteydi. Gemide birçok yolcu bulunmaktadır. Gemi üç bölüme ayrılmış bu bölümlerden birinde zengin sınıf, birinde orta sınıf, birinde de yoksul sınıf yolculuk etmektedir. Rose ve Jack bu gemide tanışarak sınıf ayrılıklarını gözetmeksizin birbirlerine yakınlaşmıştı. Titanik yola çıkmasından 4 gün sonra, 10 Nisan 1912’de büyük bir buzdağına çarpacaktır.

Filmin 3 boyutlu bir versiyonu olayın 100.yılını anmak için 6 Nisan 2012’degösterime girmiştir. Birçok ödül alan filmin İMDB puanı 7,8’dir. 200 milyon dolar bütçesi olan film o dönemin en yüksek bütçeli filmidir. Film toplamda 2 milyardan fazla hasılat yapmıştır. Türkiye’de 190 hafta vizyonda kalmış ve 3 milyon gişe almıştır. Toplam hasılatı ise 3 milyon 673 bin TL’dir. Bu rekoru 12 yıl elinde tuttuktan sonra 2.liğe düşmüştür.

  1. Star Wars: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens)

Vizyon tarihi: 18 Aralık 2015

Türü: Macera, Aksiyon Filmleri, Bilimkurgu

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Bütçe: 200 milyon dolar

Hasılat: 2 milyar 68 milyon dolar

En çok hasılat yapan 4.film olan Star Wars: Güç Uyanıyor filminin yönetmenliğini, ortak yapımcılığını ve ortak senaristliğini Lawrence Kasdan yapmıştır. Oyuncu kadrosunda; Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fishe, Adam Driver, Daisy Ridley gibi oyuncular bulunmaktadır.

Filmin konusu; Rey ve Finn karakterlerinin çevresinde gelişmektedir. Karanlık taraf olan İlk Düzen’den kaçmaya çalışan Rey, Leia Solo, Han Solo Stormtrooper heyecanlı hikayesi ve BB-8’ e verilen görevi konu alıyor.

Birçok ödül alan film Türkiye’de 10 hafta vizyonda kalmış ve 1 milyon 150 bin izlenmiştir. Türkiye’deki toplam hasılatı 17 milyon TL’yi geçmiştir. 2 milyardan fazla hasılat yapan film birçok ödül almıştır. Bazı ödüller şunlardır; En İyi Kötü Karakter Dalında MTV Film Ödülü, En İyi Çıkış Yapan Oyuncu Dalında MTV Film Ödülü, Empire En İyi Yönetmen Ödülü, En İyi Film Dalında MTV Film Ödülü’dür İMDB puanı ise 7,9’dur.

  1. Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War)

Vizyon tarihi: 27 Nisan 2017

Türü: Macera, Aksiyon

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Bütçe: 360 milyon

Hasılat: 2 milyar 48 milyon

2019 Amerika Birleşik Devletleri yapımı filmin yönetmenleri; Athony Russo ve Joe Russo’dur. Filmin Senaristleri; Chhristopher Markus, Stephen McFeely, Stan Lee, Jack Kirby’dir. Oyuncu kadrosunda Robert Downey, Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemswoertf, Scarlett Johansson, Tom Holand gibi isimler bulunmaktadır.

Film dünyanın gördüğü en büyük tehlikeye karşı savaşmak için güçlerini birleştiren süper kahramanları konu alıyor. Kaptan Amerika ve İron Man’ın arasında yaşanan olaylardan dolayı bölünen kahramanlar, destekledikleri kişi ile birlikte dünyayı savunmaya çalışıyor. Thanos’un sınırsız güç kaynağı olan Sonsuzluk Taşlarını’nın peşine düşmesiyle dünya en büyük tehdidi yaşamaktadır. Hiçbir süper kahramanın tek başına mücadele edemeyeceği bu güç karşısında tek çare birleşmeleridir.

Birçok ödül alan filmin İMDB puanı 8,5’dir. Türkiyede 1 milyon 900 bin kişi tarafından izlenen filmin hasılatı 27 milyon TL’yi geçmiştir. Aldığı bazı ödüller şunlardır; People’s Choice Favori Film Ödülü, Teen Choice En İyi Aksiyon Filmi Kadın Oyuncusu Ödülü, People’s Choice Favori Kadın Film Oyuncusu Ödülü’dür. Toplamda 2 milyar 48 milyon dolar hasılat yapmıştır.

  1. Jurassic World

Vizyon tarihi: 12 Haziran 2014

Türü: Macera, Aksiyon, Bilimkurgu

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Bütçe: 150 milyon dolar

Hasılat: 1 milyar 671 milyon

2014 Amerika Birleşik Devletleri yapımı bilimkurgu filmi olan JurassicWorld filmini yönetmeni Colin Trevorrow; Rick Jaffa, Amanda Silver, Derek Connolly ile beraber senaristliği yürütmüştür. Oyunculardan bazıları şunlardır; Chris Pratt, Dallas Howard, Vincent D’Onofrio, Ty Simpkins, Omar Sy’dir.

Filmin konusu; Hikaye Rika yakınlarında kurulu olan Isla Numbar adasında geçmektedir. John Hammond sıradışı bir park projesi tasarlamıştır. Yıllar sonra uygulanan planda dinozor tasarımlı park kurulmuştur. İlk yıllar çok büyük ziyaretçi akınına uğrayan parkı son zamanlarda az sayıda ziyaretçi görmüştür. Parkın sahibi Simon Masrani ve yardımcıları ziyaretçi sayılarını arttırmak için çok riskli bir plan uygulamaya karar verir. Masrani parktaki dinozor genlerinden yeni bir tür yaratmaya karar verir. Bu plan ada sakinlerinin hayatını büyük bir tehlikeye sokmuştur.

İMDB puanı 7 olan film birçok ödül almıştır. En önemli ödül En İyi Aksiyon Sahnesi Dalında MTV Film Ödülü’dür. Türkiye’de 600 bin kişi tarafından izlenen film 7 milyon 500 bin TL hasılat yapmıştır.

  1. Yenilmezler 1 (The Avengers)

Vizyon tarihi:4 Mayıs 2012

Türü: Aksiyon, macera, Bilimkurgu Filmleri

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Bütçe: 220 milyon dolar

Hasılat: 1 milyar 518 milyon dolar

2019 Amerika Birleşik Devletleri yapımı filmin yönetmeni ve senaristi Joss Whedon’dur. Yapımcısı ise Kevin Feige’dir. Oyuncularından bazıları; Robert Downey, Chris Evans, Mark Ruffolo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson’dur.

Filmin konusu; Nick Fury uluslararası barış örgütü olan SHIELD başındadır. Tüm dünya güvenliği için büyük tehlike oluşturan düşmanlarla savaşmak için süper kahramanlardan oluşan bir ekip kurmak ister. Çizgi romanda uyarlama olan bu hikaye büyük bir serinin başlangıcı olmuştur.

Marvel Studios tarafından üretilen Marvel Comics’in süper kahramanları bu filmeden sonra maceradan maceraya koşmuştur. Müziğini Alan Silvestri yapmıştır. Film birçok ödül almıştır; En İyi Dövüş Sahnesi Dalında MTV Film Ödülü, En İyi Kötü Karakter Dalında MTV Film Ödülü, Teen Choice En İyi Yaz Filmi Erkek Oyuncusu Ödülü, En İyi Film Dalında MTV Film Ödülü bunlardan en önemlileridir. İMDB puanı 8’dir. Türkiye’de 24 hafta gösterimde kalmış 666 bin izlenmiştir. Türkiye toplam hasılatı ise 7 milyon 660 bin TL’dir.

  1. Hızlı ve Öfkeli 7 (Fast & Furious 7)

Vizyon tarihi: 3 Nisan 2015

Türü: Aksiyon

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Bütçe: 190 milyon dolar

Hasılat: 1 milyar 516 milyon dolar

2015 Amerika Birleşik Devletleri yapımı filmin yönetmeni James Warn’dır. Senaristi ve yazarı Chris Morgan’dır. Oyuncularından bazıları; Paul Walker, Cody Walker, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Tony Jaa’dır.

Filmin konusu; Owen Shaw ve ekibi yenilmiştir. Dominic Toretto ve arkadaşları artık sessiz ve sakin bir hayat istemektedir. Filmin öncesinde Owen Shaw hastaneye kaldırılmıştır. Owen’ın kardeşi abisine bunu yapanlardan intikam almak için Toretto ve arkadaşlarını öldürmeye ant içmiştir. Somalili bir terörist Jakerda ve hükümette üst düzey görevli olan Nobody; çok önemli bir bilgisayar yazılımını ele geçirmek istemektedirler. Toretto takımı toplayarak güzel bir anlaşma yapar. Plana göre takım Tanrının Gözü isimli yazılımı ele geçirecek ve Shaw’dan kurtulacaklardı. Ancak durum sandıkları kadar kolay olmayacaktır.

Türkiye’de 2 milyon 961 bin izlenen film 32 milyon TL’den fazla hasılat yapmıştır. İMDB puanı 7,2 olan filmin bütçesi 190 milyon dolarken hasılatı 1 milyar 500 milyon doları geçmiştir.

  1. Yenilmezler: Ultron Çağı (Avengers: Age of Ultron)

Vizyon tarihi: 1 Mayıs 2015

Türü: Aksiyon, macera, Bilimkurgu, gerilim, Fantastik Filmleri

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Bütçe: 250 milyon dolar

Hasılat: 1milyar 405 milyon dolar

2015 Amerika Birleşik Devletleri yapımı olan filmin yönetmeni; Joss Whedon’dur. Senaristi ise; Stan Lee, Jack Kirby ve yönetmen Joss Whedon’dur. Oyuncu kadrosu; Robert Downey, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jermy Renner gibi oyunculardan oluşmaktadır.

Marvel Comics’in aynı isimli çizgi romanından uyarlanan filmin konusu; Tony Stark’ın çalıştırdığı Ultron aldı barış programı sonucunda işler karışır. Filmde her kahramının özel yaşamı ve aralarındaki ilişkilere vurgu yapılır. Iron Man’ın çalıştırdığı sistem umduğu gibi işlemeyince; Kaptan Amerika, Hulk, Thor, Black Widow gibi kahramanlar bir araya gelir. James Spader ise bütün acımasızlığı ile ilerlemektedir. Dünyanın sonunu getirmeyi planlamaktadır. Yenilmezler bir araya gelir ve savaş başlar.

Filmin İMDB puanı 8,4’tür. Türkiye’de 12 hafta vizyonda kalarak 1 milyon 284 bin 848 kişi tarafından izlenmiştir. Toplam 15 milyon 618 bin 775 TL hasılat yapmıştır. En çok hasılat yapan filmler içinde 9. Sıradadır.

  1. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2

Vizyon tarihi: 13 Temmuz 2011

Türü: Fantastik, macera, gerilim, aksiyon

Ülke: Amerika Birleşik Devletleri- İngiltere

Bütçe: 250 milyon dolar

Hasılat: 1 milyar 341 milyon dolar

2011 Amerika Birleşik Devletleri- İngiltere ortak yapımı olan filmin yönetmeni David Yates’dir. Rowlin’in aynı isimli kitabından uyarlanan filmin senaristliğini Stave Kloves yapmıştır. Çekimlerine 19 Şubat 2009’da başlanmış ve 12 Haziran 2010’da sonlanmıştır. 2011’de en çok izlenen film olmuştur. Oyuncu kadrosunda; Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Ralph Fiennes, Robia Coltrane gibi oyuncular bulunmaktadır.

Filmin konusu; Harry Lord Voldemort’un ruhunun parçalarını bulup bir kısmını yok etmiştir. Harry, Ron, Hermione; Dumbledore’un verdiği görevi tamamlamak için yola koyulur. Bu yolculuk onlar için bir ölüm kalım savaşı olacaktır. Ekip güçlenen Voldemort’u, Ölüm Yiyenleri ve Hortlukllar’ı yenmek zorundadır. Ölüm Yadigârları’nın sırrını öğrenmek için ellerinden geleni yapacaklardır.

Türkiye’de 19 hafta vizyonda kalmış olan film, 800 bin kişi tarafından izlenmiştir. Toplam Türkiye hasılatı 7 milyon 925 bin TL’dir. Heyday Films stüdyosu tarafından çekilen filmin dağıtımını Warner Bros yapmıştır. En çok hasılat yapan 10. Film olama özelliğini taşımaktadır. 250 milyon dolar bütçe ile çekilen film toplamda 1 milyar 341 milyon dolar hasılat yapmıştır.

  • Yorumlar
  • Yorumlara kapalı!